KABOUTER HANS OVERLEDEN OP 153 JARIGE LEEFTIJD?!!!


Mijn inspiratiebron zie je hierboven. zijn naam was kabouter Hans.
Het was een bijzonder mens. Hij werkte in de groenvoorziening op een begraafplaats, had zijn eigen sportschool en in zijn vrije tijd was Hans dus Kabouter.
Hij vierde zijn verjaardag in september altijd in het Randebroekerpark in Amersfoort en maakte er dan iets heel speciaals van voor de kinderen. Helaas heb ik hem nooit mogen ontmoeten. Nu twee jaar geleden ergens in Oktober viel mijn oog opeens op een triest berichtje;
"Kabouter Hans is overleden op 153 jarige leeftijd."
Dan wordt een mens nieuwsgierig en googelt verder.
Volgens de verhalen was Hans er altijd al van overtuigd dat hij niet zo oud zou worden.
Hij had dus van tevoren alles al goed bedacht hoe hij het zou willen hebben als het eenmaal zover zou zijn.
Op You tube is een bijzonder filmpje te vinden van het afscheid van Kabouter Hans. Aan de hoeveelheid mensen op zijn afscheid kun je al zien dat het hier niet om "een grijze muis"ging maar om een markante kabouter uit Amersfoort.

Ik was al een poosje bezig om met de kettingzaag paddestoelen te maken van bomen. Na het ontdekken van Kabouter Hans, ben ik in navolging van hem ook op de Rood/witte toer gegaan. en heb mijzelf een kabouteroutfit aangeschaft.
Mijn vader is ook bekeert tot het KabouterGeloof"". Want als je naar het nieuws kijkt, kun je begrijpen dat ergens anders in geloven de mensen niet echt gelukkig lijkt te maken.
Wanneer je in de   Kabouterboeken van de te vroeg overleden Kunstschilder Rien Poortvliet kijkt en leest, dan begrijpt een kind dat je het beste in Kaboutertjes kunt blijven geloven.
De oude schilderkabouter (vader dus)  maakt de mooiste dingen. Van een oude hutkoffer toverde hij o.a. een prachtige kabouterkist.  Van een oud kapot bolderkarretje werd een z.g.a.n kabouterexemplaar gefabriekt. Ik moet nog even kijken hoe het precies werkt bij Blogspot, maar er komen foto's!!

Voor meer informatie over Kabouter Hans kun je kijken bij you tube of op zijn website die door Ronald de Internetkabouter is gemaakt.
Het motto van vandaag ; Begin de dag met een lach!! 
(glimlach mag ook)